Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

Θα αντικαθίστανται για την μη αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ

Με αντικατάσταση από τη θέση τους απειλούνται οι προϊστάμενοι των εφοριών (Δ.Ο.Υ.) που δεν πετυχαίνουν τους στόχους που είχαν τεθεί στο πρώτο τετράμηνο, όπως τόνισε σήμερα μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος.
Όσοι εκ των προϊσταμένων δεν έχουν επαρκείς εξηγήσεις γιατί δεν κατάφεραν να πετύχουν τους στόχους «θα αντικαθίστανται με τους δεύτερους που υπάρχουν, τους αναπληρωτές τους, έως ότου οριστεί ο καινούργιος διευθυντής σε κάθε ΔΟΥ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γεωργακόπουλος.
«Δεν έχουμε περιθώρια να παίξουμε άλλο», τόνισε ο γενικός γραμματέας.
Οι στόχοι είχαν σταλεί σε κάθε Δ.Ο.Υ. από το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου, οπότε υπήρχε όλο το απαραίτητο χρονικό διάστημα για να γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός.
Ο κ. Γεωργακόπουλος ξεκαθάρισε πάντως ότι οι «κρίσεις» δεν θα έχουν «χρώμα», αφού όπως ανέφερε το μόνο που ενδιαφέρει το οικονομικό επιτελείο είναι «η γάτα να πιάνει ποντίκια».
«Είχα προειδοποιήσει ότι όποιος δεν πιάνει ποντίκια δεν έχει κανένα λόγο να κάθεται εκεί και να ζεσταίνει την καρέκλα», παρατήρησε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, πρωταρχικός στόχος των ελεγκτικών αρχών θα πρέπει να είναι η αύξηση των εσόδων του Φ.Π.Α., καθώς όποιος δεν τον αποδίδει «κλέβει» το κράτος και τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: