Παρασκευή, 14 Μαΐου 2010

Δύο κόσμοι στην ίδια χώρα

Μπορεί να ζούμε στην ίδια χώρα όλοι μαζί αλλά είμαστε δύο διαφορετικές χώρες, δύο διαφορετικοί και αντίθετοι κόσμοι.
Δύο κόσμοι μέσα στην ίδια χώρα.
Από την μία ο κόσμος μας: Ανεργία, απολύσεις, τρομοκρατία και εξευτελισμοί στους χώρους δουλειάς, ανασφάλιστη εργασία, μερική απασχόληση, προσωρινή απασχόληση, συντάξεις των 400 €, μισθοί των 700€, σύνταξη στα 67, δάνεια και κάρτες, φροντιστήρια των παιδιών, η βενζίνη στα 1,50€, 13ος και 14ος μισθός να κόβεται, η κατάργηση των συμβάσεων εργασίας, ο φόβος και η αγωνία για το αύριο.
Απο την άλλη ο κόσμος τους: Τραπεζίτες, επενδυτές, Golden boys, βιομήχανοι και εφοπλιστές, πολυτελείς επαύλεις, ιδιωτικά τζετ, θαλαμηγοί, χειροποίητες Benteley και θηριώδη Hummer, διαμάντια και τσάντες Luis Vitton και Hermes, η Μύκονος, το Κολωνάκι και η Εκάλη, σαλε και σούσι μπάρ, χαριτωμένοι μόδιστροι και καλλιτέχνιδες διανοούμενοι λινάτσες, όπως λένε και οι Active Member. Ένας κόσμος σπατάλης, χλιδής, σαπίλας και παρακμής.
Τελικά λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για μας.
Είναι δικά μας αλλά δεν είναι για μας.
Εμείς τα γεννήσαμε αλλά δεν μας ανήκουν.
Φταίμε όμως και εμείς γιατί όπως λέει και η παροιμία: Αν δεν γονάτιζε η καμήλα δεν θα την φορτώναμε

1 σχόλιο:

Nyktovatis E. είπε...

Ναί σωστή η παρατήρηση.Αλλά να μήν έχει κανείς την ψευδαίσθηση ή την ψευδαιντύπωση πως είναι καλύτερα αλλού και πώς η πλουτοκρατία έπαψε καμιά φορά να κυβερνά ή να χαίρεται τα πλούτη της.
Υπάρχουν ασυγκρίτως χειρότερα.Γι'αυτό και όταν ρωτάμε τί φταίει η απάντησή ήταν είναι και θα παραμένει εσαεί "εκπαίδευση,παιδεία, μόρφωση, κατάρτιση, ελεύθερη σκέψη, αξίες " και σταματώ για να μή γίνω φορτικός.
Υπάρχουν πλούσιοι εργοδότες, υπάρχουν φιλόπατρεις σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, υπάρχουν σκληρά εργαζόμενοι και τίμιοι άνθρωποι, υπάρχουν ληστές, κλέφτες, ψεύτες , φονιάδες,δολοφόνοι , προδότες και Εφιάλτες.
ΕΣΥ πού στέκεις; Σε ποιά κατηγορία ταξινομείς τον εαυτό σου ;
Μήπως ωσάν ο της παραβολής Λευίτης βλέπεις κι'αντιπαρέρχεσαι ή έφτιαξες καμιά ομάδα εθελοντών για αλλάξεις τον εαυτό σου και το κοινωνικό γίγνεσθα; πότε βοήθησες ενα παιδάκι η μια γρηαούλα ν απεράσει στοαπέναντι πεζοδρόμιο με ασφάλεια για νά εισπράξεις το άορατο ευχαριστώ ;
Μήπως ξόδεψες 30 χρόνια για να φτιάξεις μιά εκκλησιά για να μπορούν οι αδελφοί σου να ευλογούνται και να κοινωνούν; Η μήπως βλέπεις τον άνθρωπο που τα διηγείται και στο νού σου περνά η ανεκδιήγητη σκέψη : Νά ένας Μεγάλος Μαλάκας;
Δεν έιμαστε αντίθετοι, λέμε τα ίδια πράγματα.
Πώς θα τα αλλάξουμε είναι το ζητούμενο.
Γι'αυτό και η Βουλή των Ελλήνων με εκνευρίζει αφάνταστα από τότε που την παρακολουθώ γιατί εμένα με διδάξανε δάσκαλοι και αξιωματικοί με ήθος να σκέφτομαι και να προτείνω λύση.
Η Βουλή αρλουμπολογεί αεννάως και αδιακόπως και τα ΜΜΕ αναπαράγουν 'Τα τετριμένα Το Σουηδκό Μοντέλο, Το Γερμανικό Μοντέλο,Το Ολλανδικό Μοντέλο και το Ελληνικό Μπουρδέλο.
Λυπάμαι αφάνταστα.Έάν ήταν να κάνουμε απεργίες καλό θα ήταν να μη πετάμε τα μολότοφ και να καίμε τους κόπους των συνανθρώπων μας και αν αφαιρούμε ζωές αθώων βιοπαλαιστών για τους οποίους δήθεν νοιαζόμαστε.Τα ξέρεις τα αποβράσματα; Γιατί τα κρύβεις; Καλύτερα να αποκλείσουμε μαζικά την Βουλή και να απαιτήσουμε
να εφαρμοστούν οι προεκλογικές εξαγγελίες ή αλοιώς να αναγκάσουμε του ψεύτες να παραιτηθούν ως ανάξιοι κυβερνήτες μέχρι να βρούμε ανθρώπους να εξασκήσουν χρηστή διοίκηση, και να βάλουν μία Τάξη.
Και άν δεν υπάρχει Διαφάνεια στα έργα και Τιμωρία σε καταχραστές τίποτε δέν θα αλλάξει.
Ουτε και ΑΣΤΡΟΦΕΓΓΙΑ !!!