Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

Η ΝΔ πάει από το κακό στο χειρότερο

Από τότε που η αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή η ΝΔ, πάει από το κακό στο χειρότερο, πολλοί μελετούν το παράδειγμά της προς…αποφυγήν. Διαβάζουν και μελετούν το καταστατικό* της, για να κάνουν ακριβώς τα…αντίθετα απ΄ όσα προβλέπει.

Μάλιστα, όπως μου έλεγε στέλεχος της ΝΔ με μεγάλη δόση αυτοκριτικής, «εμείς οι… Δεξιοί παρά τις αδεξιότητες και τα αδιέξοδα στα οποία έχουμε περιέλθει μετά τη διακυβέρνηση Καραμανλή, συνεχίζουμε να γράφουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας τις αρχές του κόμματος…».
Προφανώς, στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε ύστερα από την απόφαση Σαμαρά να θεσμοθετήσει επιτροπή αξιολόγησης βουλευτών, αν και στο άρθρο 21 του καταστατικού της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ προβλέπεται ήδη και με σαφήνεια η σχετική διαδικασία! Έτσι εύλογα προκύπτουν τα εξής:
Η επιτροπή πού… κολλάει και γιατί δημιουργείται; Πώς θα επιλεγούν ή θα… διορισθούν τα μέλη της; Τα κριτήρια θα είναι συγκεκριμένα κι αντικειμενικά ή… «πολιτικάντικα» του τύπου «όποιος πλήγωσε και πίκρανε την παράταξη θα μείνει απ΄ έξω θα τιμωρηθεί;» Ποια η θεσμική νομιμοποίησή της; Στο συνέδριο θα προταθεί αλλαγή του άρθρου 21, έστω για τα μάτια των ΝΔκρατών που σέβονται και ακολουθούν το καταστατικό; Μήπως δεν πρόλαβαν στο επιτελείο Σαμαρά να διαβάσουν το καταστατικό για να δουν ότι υπάρχει πολιτικό συμβούλιο που αποφασίζει σχετικώς (με 50 υπογραφές συντρόφων κτλ).
πηγή: voria

Δεν υπάρχουν σχόλια: