Δευτέρα, 17 Μαΐου 2010

Χάος στην Ταϊλάνδη

Εικόνες χάους επικρατούν στην Ταϊλάνδη τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Την Κυριακή ένα πολυτελές ξενοδοχείο της Μπανγκόκ, το οποίο βρίσκεται κοντά στη συνοικία που ελέγχουν οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, δέχθηκε πυρά έπειτα από ισχυρή έκρηξη, αναγκάζοντας τους περίπου 100 τρομαγμένους πελάτες του να καταφύγουν στο υπόγειο, σύμφωνα με δημοσιογράφο του γαλλικού πρακτορείου.
Στο μεταξύ οι νεκροί από τις συγκρούσεις που πραγματοποιούνται εδώ και τρεις ημέρες μεταξύ των διαδηλωτών και του στρατού στην Μπανγκόκ ανήλθαν σήμερα σε 33 και οι τραυματίες σε 239, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της ταϊλανδικής πρωτεύουσας.
Οι ταϊλανδικές αρχές εξαπέλυσαν την Πέμπτη το βράδυ στρατιωτική επιχείρηση με στόχο την απομόνωση των χιλιάδων διαδηλωτών των "κόκκινων πουκαμίσων", οι οποίοι ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Αμπίσιτ Βετζατζίβα και έχουν καταλάβει μια συνοικία της πρωτεύουσας από τις αρχές του Απριλίου.
Με τις νέες απώλειες ανέρχεται σε 63 ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους και σε περίπου 1.700 που έχουν τραυματιστεί από τα μέσα Μαρτίου οπότε ξέσπασε η κρίση, σύμφωνα με στοιχεία των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών και του υπουργείου Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: