Δευτέρα, 24 Μαΐου 2010

Το ΚΚΕ δεν δέχεται έλεγχο των οικονομικών του.

Τον κατάλογο των μελών μας δεν πρόκειται να τον παραδώσουμε σε κανέναν, «είναι θέμα αρχής», αναφέρει η γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα της δεν δέχεται έλεγχο των οικονομικών του.
Σχετικά με την κρίση η κ. Παπαρήγα εκτιμά ότι θα πτωχεύσει ο λαός ή η πλουτοκρατία, υπογραμμίζοντας ότι «μέση λύση δεν υπάρχει».
Στο ερώτημα, τί προτείνετε αντί των μέτρων και του μηχανισμού στήριξης, η ΓΓ του ΚΚΕ απαντά ότι το κόμμα της μάχεται «με πρόταση εξουσίας για άλλο δρόμο ανάπτυξης από τον καπιταλιστικό, «καλώντας σε λαϊκή αντιμονοπωλιακή συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία».
Όσον αφορά τις κατηγορίες για τις πρακτικές του ΠΑΜΕ, με τις οποίες το ΚΚΕ σπρώχνει τα πράγματα στα άκρα, η κα Παπαρήγα απαντά ότι «όσο πιό ισχυρό είναι το εργατικό κίνημα, τόσο καλύτερα για το λαό» και προσθέτει ότι «αν οι εργαζόμενοι έδιναν περισσότερο βάση στις έγκαιρες προειδοποιήσεις του ΚΚΕ για το τί σημαίνει Μάαστριχτ και ευρωμονόδρομος, θα ήταν σίγουρα σε καλύτερη θέση να τους αντιπαλέψουν σήμερα».
Τέλος, απαντώντας στην ερώτηση για την ενότητα της Αριστεράς σημειώνει πως «εγώ εκπροσωπώ το Κομμουνιστικό Κόμμα και όχι κάποια αριστερά. Σε ότι μας αφορά έχουμε το μυαλό μας πρωτίστως στο κίνημα και όχι στην κάλπη».

1 σχόλιο:

Black Bedlam είπε...

Αγαπητέ Δημήτρη σχετικά με την ανάρτησή σου με τον τίτλο
"ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ" έχω να πω ότι είναι παραπλανιτικό,δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα με λίγα λόγια είναι ψευδές και τούτο γιατί η Παπαρήγα είπε:"Το ΚΚΕ δεν είναι αντιθετο γενικά με τον έλεγχο των οικονομικων των κομμάτων,των βουλευτών και όλων εκείνων που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα.......Οι βουλευτές και τα στελέχοι του κόμματος δεν έχουν κανενός είδους προνόμια........
Ελεγχόμαστε από την Βουλή για την
Κρατική επιχορήγηση.Οι κομματικές επιχειρήσει,το τυπογραφείο και ο 902,υπόκεινται σε όλους τους ελέγχους, από την εφορία,το ΣΔΟΕ,την επιθεώρηση εργασίας και με το παραπάνω.Αυτό που δεν πρόκειται να δεχθεί το ΚΚΕ είναι πολιτικές και ιδεολογικές παραχωρήσεις προκειμένου να λαμβάνουμε την κρατική χρηματοδότηση.Τον καταλογο για παράδειγμα των μελών μας δεν πρόκειται να τον δώσουμε σε κανέναν είναι θέμα αρχών.Το ίδιο και για όποιον ενισχύει το ΚΚΕ οικονομικά και δεν θέλει να γίνει γνωστό το όνομά του.
Από που προκείπτει λοιπόν ότι το
"ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ"
Ας είμαστε ποιό προσεκτικοί,διαφορετικά χάνουμε την αξιοπιστία μας και αυτός ο τρόπος διατύπωσης των απόψεών μας μπορεί να χαρακτηρίσει αυτόν που τις εκφράζει σαν ψεύτη και λασπολόγο. Ξέρεις ο αντικομμουνισμός έχει και όρια