Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

"Ψαλίδι"στον αριθμό επιτηρητών των Πανελλαδικών

Έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Παρασκευή όπου αναμένεται να πάρουν μέρος περίπου 100.000 υποψήφιοι. Στα νησιά μας οι υποψήφιοι θα είναι 1563 με 790 από αυτούς στο Νομό Λέσβου, 444 στο Νομό Χίου, και 329 στο Νομό Σάμου. «Όλα είναι έτοιμα για τις εξετάσεις, χωρίς να παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα» δήλωσε στο σταθμό μας ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Λέσβου Κώστας Φραγκόπουλος τονίζοντας ότι στα εξεταστικά κέντρα πραγματοποιούνται δοκιμαστικές λήψεις θεμάτων, ενώ έχει γίνει και ενημέρωση προς της αρμόδιες αρχές για τήρηση ησυχίας σε περιοχές κοντά στα εξεταστικά κέντρα.
"Θύμα" της οικονομικής κρίσης, φαίνεται να πέφτουν και οι Πανελλαδικές εξετάσεις, η έναρξη των οποίων γίνεται την Παρασκευή, καθώς μετά τη μείωση των εξεταστικών κέντρων, "ψαλίδι" μπαίνει και στον αριθμό των επιτηρητών.
Μάλιστα ο Υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Πανάρετος, έστειλε την Δευτέρα επείγουσα εγκύκλιο στους Διευθυντές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας, με την οποία ζητά να χρησιμοποιηθούν στα εξεταστικά κέντρα, μεγαλύτερες αίθουσες, ώστε να περιοριστεί όσο γίνεται ο αριθμός των επιτηρητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: