Τρίτη, 4 Μαΐου 2010

Με δική μας ευθύνη φτάσαμε στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα

Είναι εντελώς άδικες, και εν πολλοίς κατευθυνόμενες, οι κατηγορίες που εκτοξεύονται κατά των διεθνών παραγόντων που μετέχουν στην διάσωση της ελληνικής οικονομίας. Δεν κινήθηκαν με δική τους πρωτοβουλία για να μας επιβάλλουν μέτρα. Εμείς τα ζητήσαμε. Διότι με δική μας ευθύνη φτάσαμε στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα. Κανείς «κερδοσκόπος» δεν μας υποχρέωνε όλα αυτά τα χρόνια να δανειζόμαστε και να μοιράζουμε αυξήσεις και παροχές για να περνάμε καλύτερα.
Η Ελλάδα υπερχρεώθηκε κι άξαφνα αποκαλύφθηκε πως κοροίδευε τους δανειστές της. Ισχυριζόμενη πως χρωστάει πολύ λιγότερα από τα πραγματικά. Και πολλοί εδώ διαμαρτύρονται γιατί αυτοί που μας έδωσαν τα λεφτά τους, και που τους ζητάμε να μας δώσουν κι άλλα, δεν επιθυμούν να τα χάσουν!!
Ας αφήσουμε λοιπόν τους λαικισμούς και τους κανιβαλισμούς κατά των ξένων, των πολιτικών και μιάς αφηρημένης πλουτοκρατίας. Κι’ ας αντικρύσουμε την αλήθεια κατάματα. Δεν φτάσαμε στα σημερινά αδιέξοδα από κάποιο ατύχημα. Αλλά επειδή απολαμβάναμε μιά επίπλαστη ευημερία. Που στηριζόταν σε δανεικά. Και στέλναμε σπίτι τους όσους (εκσυγχρονιστές, νεοφιλελεύθερους, μεταρρυθμιστές) επέμεναν σε πολιτικές εγκράτειες και λογικής. Δωρεάν όμως δεν υπάρχει τίποτα. Και τώρα ήρθε ο λογαριασμός. Αν δουλέψουμε σοβαρά, ενωμένοι και δίχως υστεροβουλίες θα περάσουμε την κρίση με επιτυχία. Αλλιώς η σκοτεινιά θα μακρύνει…
Απόσπασμα από Α. Ανδριανόπουλο

Δεν υπάρχουν σχόλια: