Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Πτώση των βάσεων των Πανελλαδικών

Πτώση των βάσεων αναμένεται στις πολυτεχνικές και φυσικομαθηματικές σχολές, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ενώ λιγότεροι από άλλες χρονιές θα είναι οι αριστούχοι των Πανελλαδικών. Μειώνεται η ζήτηση για σχολές της περιφέρειας, λόγω οικονομικής κρίσης
Πτώση των βάσεων προαναγγέλλουν οι χαμηλές επιδόσεις των μαθητών στο μάθημα της Φυσικής την Τετάρτη.
Η μεγάλη ποσότητα της ύλης σε συνάρτηση με την αυξημένη δυσκολία του τέταρτου θέματος συνέβαλαν στο να πάρει την κατιούσα η επίδοση των μαθητών και αναμένεται να σημάνει την πτώση των βάσεων στις πολυτεχνικές και τις φυσικομαθηματικές σχολές.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα χαμηλότερα γραπτά εντοπίζονται στη φυσική, τα μαθηματικά και την έκθεση, ενώ στα αρχαία ελληνικά οι βαθμολογίες κινούνται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι με αποτέλεσμα οι βάσεις σε πολλές σχολές του πρώτου επιστημονικού πεδίου να μην έχουν αποκλίσεις από τις περσινές.
Όπως κρίνουν οι βαθμολογητές οι φετινοί υποψήφιοι κινούνται βαθμολογικά γύρω από το 16 με 17 ενώ οι αριστούχοι είναι λιγότεροι σε σχέση με τα τελευταία χρόνια.
Μάλιστα η οικονομική κρίση θα οδηγήσει τους υποψήφιους σπουδαστές να δηλώσουν περισσότερες σχολές στον τόπο κατοικίας τους μειώνοντας έτσι τη ζήτηση για τις σχολές της περιφέρειας.
Σήμερα οι πανελλαδικές συνεχίζονται με τους μαθητές των Γενικών Λυκείων και των Ημερήσιων ΕΠΑΛ να εξετάζονται στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια: