Κυριακή, 23 Μαΐου 2010

Ανοικτό το ενδεχόμενο για τη σύσταση νέου κόμματος

Ανοικτό άφησε για άλλη μία φορά το ενδεχόμενο για τη σύσταση κόμματος η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο «Ράδιο Κρήτη» του Ηρακλείου με την ευκαιρία της επίσκεψής της στο Ηράκλειο, προκειμένου να παρευρεθεί σε κοινωνική εκδήλωση.
Η κα Μπακογιάννη παρέπεμψε στο μέλλον ενδεχόμενη κίνηση να ηγηθεί πολιτικού φορέα, τονίζοντας ότι στη φάση αυτή προέχει η πατρίδα. Παράλληλα άφησε αιχμές σε βάρος του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας πως θα κάνει «δημιουργική αντιπολίτευση». «Δεν θέλω να δω τα αποκαΐδια της χώρας μου, για να πάει μπροστά ένας πολιτικός μου στόχος» πρόσθεσε.
Η πρώην υπουργός, δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Εγώ στη φάση αυτή θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να στηρίξω τον τόπο μου και όλη την προσπάθεια που πρέπει να γίνει. Και θα το κάνω αυτό από τη θέση της αντιπολίτευσης, που μ’ έχει τάξει ο λαός. Να κάνω δημιουργική αντιπολίτευση και όχι αντιπολίτευση επί των ερειπίων. Δεν θέλω να δω τα αποκαΐδια της χώρας μου, για να πάει μπροστά ένας πολιτικός μου στόχος. Πιστεύω ότι υπάρχουν δημιουργικές δυνάμεις στη χώρας μας. Όσο για την εξέλιξη των κομμάτων- που με ρωτάτε- θέλω να σας πω ότι τα κόμματα δημιουργούνται από κοινωνικές δυνάμεις, που θέλουν να εκφραστούν. Θα το δούμε αυτό στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή προέχει η πατρίδα μας».
Η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε ότι στη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ δεν είχε πλήρη εικόνα για τα τεκταινόμενα, λόγω των συνεχών ταξιδιών της στο εξωτερικό. Τώρα σε μια ικανή χρονική απόσταση, διακρίνει τρίτες λύσεις, τις οποίες δεν επέλεξε εκείνη την περίοδο:
«Δεν είχα πλήρη εικόνα όταν ήμουν υπουργός Εξωτερικών, καθώς ταξίδευα συνεχώς για διάφορα σημαντικά θέματα, όπως είναι το Σκοπιανό και έκανα και δύο μήνες να γυρίσω στην Ελλάδα. Δεν μπορούσα ν’ αποδεχτώ τη λογική της υπονόμευσης της κυβέρνησης ή του κόμματος σου, για να πας μπροστά. Τώρα θεωρώ ότι για την περίοδο εκείνη, θα μπορούσε να υπάρχουν και τρίτες λύσεις, που εκείνη την εποχή δεν είχα επιλέξει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: