Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010

Καταργείται δια νόμου η σωματική βία και τιμωρία σε βάρος των παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Οι ξυλιές και άλλου είδους σωματικές τιμωρίες στα παιδιά πρόκειται να καταργηθούν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες πριν προκληθούν προβλήματα κοινωνικά ή υγείας, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Συμβούλιο της Ευρώπης από τη Βιέννη.

"Ελπίζουμε να αποκτήσουμε μια ζώνη απαλλαγμένη από τις σωματικές τιμωρίες και να την ονομάσουμε Ευρώπη", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Μοντ ντε Μποέρ Μπουκίτσιο, στη διάρκεια συνόδου που διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Αυστρίας με θέμα τη βία σε βάρος των παιδιών.
Η σωματική τιμωρία σήμερα απαγορεύεται σε 21 χώρες, αλλά σε ορισμένες χώρες όπως η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν υπάρχει προθυμία στην υιοθέτηση νόμου με τον οποίο οι γονείς δεν θα μπορούν να εφαρμόζουν τέτοιες μεθόδους.
"Οφείλουμε να εξηγήσουμε ότι η εξουσία των γονέων δεν τίθεται εν αμφιβόλω, ούτε η ανάγκη της ύπαρξης ενός πειθαρχικού πλαισίου" πρόσθεσε η ντε Μποέρ Μπουκίτσιο και τόνισε ότι κάθε είδους τιμωρία πρέπει να αποφεύγεται και πρέπει να εφαρμόζονται άλλες μέθοδοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: