Τρίτη, 25 Μαΐου 2010

Αύριο η κοπτοραπτική στο υπ. Εργασίας

Αύριο καταφτάνουν στην Αθήνα οι επιτηρητές της Κομισιόν προκειμένου να συζητήσουν εκ νέου τις διατάξεις του Ασφαλιστικού.
Και αυτό παρά το γεγονός ότι οι ρυθμίσεις που τελικά περιελήφθησαν στο σχέδιο νόμου είχαν προσυμφωνηθεί με τις Βρυξέλλες. Γίνεται σαφές ότι μετά την υποχρεωτική «έξοδο» της χώρας από τις αγορές και την πλήρη εξάρτησή της από τα δάνεια του ΔΝΤ και των κρατών-μελών (110 δισ. ευρώ την τριετία) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθίσταται καθημερινά και πιο απαιτητική. Μέχρις αναίδειας.
Το τοπίο έτσι γίνεται πιο σκληρό, και κυρίως αβέβαιο, για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, ενώ αυτές οι νέες απαιτήσεις των επιτηρητών και, κυρίως, η πρωτοφανής ενδοτικότητα της κυβέρνησης στις απαιτήσεις των εργοδοτών (κυρίως του ΣΕΒ) στάθηκε η σταγόνα για την πλήρη ρήξη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τα συνδικάτα.
Μάλιστα η ΓΣΕΕ δεν πρόκειται να προσέλθει στη σύσκεψη της προσεχούς Δευτέρας με τους εργοδοτικούς φορείς, την οποία συγκάλεσε ο κ. Λοβέρδος για την αύξηση του ποσοστού απολύσεων και την περικοπή των αποζημιώσεων.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος δήλωσε: «Θέλω να δω τη δικαιολογία του υπουργού Εργασίας για το πώς η αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων και η κλοπή των αποζημιώσεων απόλυσης βελτιώνει τα δημόσια οικονομικά και το πώς η απόλυση και η ανεργία ηλικιωμένων ανέργων στα 55 ή στα 60 τους έτη βελτιώνει τους δείκτες του Ασφαλιστικού. Γιατί τους κοινωνικούς δείκτες ορισμένοι στην κυβέρνηση φαίνεται να μην τους υπολογίζουν. Ακόμη».
Νέα γενική απεργία
* Οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν σχεδιάσει νέο συλλαλητήριο για τις 29 Μαΐου στην Αθήνα, ενώ αναμένεται να κηρύξουν νέα γενική απεργία κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου, όταν θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. *

Δεν υπάρχουν σχόλια: