Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

"Ο στόλος της ελευθερίας", δέχθηκε πολεμική επίθεση

Κατελήφθησαν από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό, στα διεθνή ύδατα, 70 ναυτικά μίλια από τη Γάζα, τα πέντε από τα έξι πλοία της αποστολής "ο στόλος της ελευθερίας" που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.
"Δεχθήκαμε πολεμική επίθεση, με πραγματικά πυρά", από ελικόπτερο και από φουσκωτό σκάφος, είπε στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας.
Ο Τάκης Πολίτης που επιβαίνει στο πλοίο "Ελεύθερη Μεσόγειος", είπε ότι στο πλοίο ανέεβηκαν ισραηλινοί κομάντος. Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι κατά την επέμβαση της κατάληψης των τουρκικών πλοίων υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.
"Ο στόλος της ελευθερίας", που μεταφέρει περίπου 700 ακτιβιστές και 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας σε μία προσπάθεια να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας άλλαξε γραμμή πλεύσης προκειμένου να αποφευχθεί μία νέα εμπλοκή με το ισραηλινό ναυτικό, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.
Τα σκάφη, που κατευθύνονταν στη Γάζα, εντοπίσθηκαν από τα ισραηλινά πολεμικά σκάφη νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας , σε απόσταση 124 χλμ από τις ισραηλινές ακτές.
Οι επιβάτες φόρεσαν αμέσως τα σωσίβιά τους και σήμανε συναγερμός, σύμφωνα με τη διεθνή ομάδα
πηγή: ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια: