Σάββατο, 8 Μαΐου 2010

Ενίσχυσης της αμυντικής δύναμης από το Πακιστάν

Στην δοκιμαστική εκτόξευση δύο πυραύλων μικρού βεληνεκούς που όμως μπορούν να φέρουν πυρηνικά προχώρησε με επιτυχία σήμερα το Πακιστάν σύμφωνα στρατιωτική πηγή της χώρας. Όπως διευκρινίστηκε οι εκτοξεύσεις έγιναν στο πλαίσιο των προσπαθειών ενίσχυσης της αμυντικής της χώρας.
Ο πρωθυπουργός Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι και ανώτεροι αξιωματικοί του στρατού παρακολούθησαν την δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου Ghasnavi,που μπορεί να φθάσει σε βεληνεκές τα 300 χιλιόμετρα και του πυραύλου Shaheen-Ι που μπορεί να φθάσει σε βεληνεκές τα 650 χιλιόμετρα.
"Οι δύο πύραυλοι έπληξαν με επιτυχία τους στόχους τους",αναφέρεται στην ανακοίνωση χωρίς να προσδιορίζεται η περιοχή που έγινε η δοκιμή.
Το Πακιστάν πραγματοποίησε πυρηνικές δοκιμές τον Μάιο του 1998 λίγες ημέρες ύστερα από παρόμοιες δοκιμές από την αντίπαλό του την Ινδία με την οποία ήλθε τρεις φορές σε πολεμική αντιπαράθεση ύστερα από την ανεξαρτησία τους από την Βρετανία το 1947.Οι τελευταίες δοκιμές δεν αναμένεται ότι θα αυξήσουν την ένταση μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: