Κυριακή, 2 Μαΐου 2010

"Γή της επαγγελίας" η Κύπρος για Έλληνες εκπαιδευτικούς

Στροφή προς την Κύπρο κάνουν χιλιάδες Ελλαδίτες εκπαιδευτικοί αναμένοντας διορισμό.
Καλύτερος μισθός και γλώσσα προσελκύουν τους Ελλαδίτες, οι οποίοι θα δώσουν πλέον μεγάλη μάχη με τους Κυπρίουςσυναδέλφους τους για μια θέση στη δημόσια εκπαίδευση.
4.828 πολίτες Ευρωπαϊκών χωρών στη συντριπτική τους πλειοψηφία από την Ελλάδα, περιμένουν τη σειρά τους για διορισμό στα σχολεία της Κύπρου.
Οι καλύτεροι μισθοί, οι προοπτικές ανέλιξης, η γλώσσα και πολλά άλλα αποτελούν μεγάλο κίνητρο για τους Ελλαδίτες οι οποίοι θα δώσουν μεγάλη μάχη με τους Κυπρίους συναδέλφους τους για μια θέση στη δημόσια εκπαίδευση.
Οι δημοφιλέστερες ειδικότητες που διεκδικούν οι Ελλαδίτες είναι των Ιταλικών, των Θρησκευτικών, της Φυσικής και των Φιλολογικών. Στον κατάλογο των Ιταλικών, οι Κύπριοι αποτελούν μειοψηφία αφού από τους 171 οι 124 είναι κοινοτικοί. Στον πίνακα των Θρησκευτικών οι Ελλαδίτες φτάνουν το 46% και της Φυσικής το 44,4%. Οσο για τους Φιλολόγους, οι 1.700 από τους 4.312, δηλαδή δύο στους πέντε, είναι από την Ελλάδα.
Το ενδιαφέρον των Ελλαδιτών εκπαιδευτικών αναμένεται ότι θα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα αφού εκτός του καλύτερου βασικού μισθού στην Κύπρο, οι χαλαροί ρυθμοί, η ποιότητα ζωής η σχεδόν ολόχρονη καλοκαιρία και οι μικρές αποστάσεις αποτελουν επιπλέον κίνητρα που όπως πιστεύουν θα ευκολύνουν τη ζωή τους.
Για διαλογή των καλύτερων εκπαιδευτικών έκανε λόγο ο Υπουργός Παιδείας Αντρέας Δημητρίου.
Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Ελένη Σεμελίδου, με τηλεφωνική παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σίγμα, χαρακτήρισε το σχόλιο του Υπουργού Παιδείας ότι "θα επιλεγούν οι καλύτεροι εκπαιδευτικοί για διορισμό μετά από αλλαγή στο σύστημα διορισμών" άστοχο.Επιπλέον η κ. Σεμελίδου τόνισε ότι όσοι έχουν εγγραφεί στους καταλόγους αδιορίστων τα τελευταία χρόνια, δεν έχουν ελπίδα να διοριστούν ποτέ.
πηγή: sigma

Δεν υπάρχουν σχόλια: