Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010

Δεν εξασφαλίζουν απόλυτη πλειοψηφία οι Συντηρητικοί

Οι Συντηρητικοί του Ντέιβιντ Κάμερον κερδίζουν τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την Πέμπτη στη Βρετανία, χωρίς όμως να εξασφαλίζουν αυτοδυναμία στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με exit poll που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα τηλεοπτικά δίκτυα BBC, Sky News και ITV μόλις έκλεισαν οι κάλπες
Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε σε 130 εκλογικά τμήματα, σε δείγμα τουλάχιστον 20.000 ψηφοφόρων και δείχνει ότι η Βρετανία οδεύει προς το πρώτο της "μετέωρο κοινοβούλιο" (hung parliament) από το 1974, όπου κανένα κόμμα δεν θα διαθέτει την πλειοψηφία.
Σύμφωνα πάντα μετο exit poll, τα αποτελέσματα του οποίου αναθεωρήθηκαν κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι Συντηρητικοί αναμένεται να κερδίσουν 305 έδρες και οι Εργατικοί του Γκόρντον Μπράουν 255 και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 61. Για να έχει ένα κόμμα απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή των Κοινοτήτων απαιτούνται 326 έδρες, γεγονός που αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τη δημιουργία συνεργασιών.
Μέχρι τις 4.35 ώρα Ελλάδος, τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:Εργατικοί 57 έδρες, Συντηρητικοί 43, Φιλελεύθεροι Δημοκράτες 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια: