Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

«Στερεύουν» οι διευθύνσεις στο Ίντερνετ

Σε λιγότερο από 18 μήνες δεν θα υπάρχουν πια διαθέσιμες διευθύνσεις στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με υπολογισμούς ειδικών.
Όπως αναφέρουν οι προβλέψεις, η 9η Σεπτεμβρίου 2011 είναι η μέρα που θα δοθούν και οι τελευταίες ηλεκτρονικές διευθύνσεις σε εταιρίες και ιδιώτες. Η δομή με την οποία δημιουργήθηκε ο Παγκόσμιος Ιστός υπαγορεύει ότι τα πάντα στο Διαδίκτυο χρειάζονται μια μοναδική διεύθυνση, ή IP, χάρη στην οποία εξασφαλίζεται η διακίνηση της πληροφορίας και η μεταφορά της στους παραλήπτες. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι όλος ο διαθέσιμος χώρος διευθύνσεων θα εξαντληθεί μέσα σε ενάμιση περίπου χρόνο.
Επιπλέον, μια νέα μέθοδος που θα αυξήσει τον αριθμό διαθέσιμων διευθύνσεων δεν εφαρμόζεται ακόμη από αρκετούς οργανισμούς και χώρες, σύμφωνα με τους μέχρι στιγμής υπολογισμούς.
Το δίκτυο είναι κατασκευασμένο με βάση την τέταρτη έκδοση του Διαδικτυακού Πρωτοκόλλου απόδοσης διευθύνσεων, γνωστό και ως IPv4, η οποία μπορεί να παρέχει μέχρι τέσσερα δισεκατομμύρια διευθύνσεις. Η διάδοχη έκδοση απ’ την άλλη, η IPv6, διαθέτει περισσότερες από ένα τρισεκατομμύριο.
Η συνεχής ανάπτυξη του Διαδικτύου συνδέεται άμεσα, όπως είναι φυσικό, με τον αριθμό των διαθέσιμων διευθύνσεων. Αν και τη δεκαετία του 1970, όταν το Διαδίκτυο πραγματοποιούσε τα πρώτα του βήματα, οι τέσσερα δισεκατομμύρια διευθύνσεις ήταν υπεραρκετές, τα αποθέματα σήμερα εξαντλούνται. Σύμφωνα με υπολογισμούς, έχουν απομείνει περίπου 300 εκατομμύρια διευθύνσεις διαθέσιμες για να αποδοθούν στο Ίντερνετ, αριθμός που αντιστοιχεί στο 7% του συνόλου των διευθύνσεων Διαδίκτυο.
περισσότερα:http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathworld_1_12/05/2010_337122

Δεν υπάρχουν σχόλια: