Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

Εγκαταλείπονται τα κοινωνικά μέτρα στην Γαλλία

Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπονται τα κοινωνικά μέτρα που είχαν εξαγγελθεί το 2009 ως αντίβαρο στην κρίση, εξηγώντας πως η περίσταση απαιτεί «να εστιασθούμε πλέον στην ανασύσταση των δημοσίων οικονομικών», της οποίας προανάκρουσμα ήταν το πάγωμα των κρατικών δαπανών.
Η πλειονότητα των εργατικών συνδικάτων αξίωναν την αναδρομολόγηση της άμεσης βοήθειας προς τα χαμηλότερα εισοδήματα και τους περιστασιακά εργαζόμενους (βοήθημα 150 ευρώ σε 3 εκατ. οικογένειες και φορολογικές μειώσεις στους ασθενέστερους), όμως ο Σαρκοζί απέκλεισε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους τους στην «ειδική σύσκεψη».
«Γνωρίζω πως ορισμένοι μεταξύ υμών θα επιθυμούσατε την επαναδρομολόγηση των μέτρων, όμως γνωρίζετε πολύ καλά πως η Γαλλία δεν μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά προς αυτήν την κατεύθυνση, θα ήταν καταστροφικό για την ανταγωνιστικότητά της». Επιπλέον, κατά τον ίδιον, «η ζήτηση από την πλευρά των νοικοκυριών εξακολουθεί να αντέχει», μολονότι τα στοιχεία για το πρώτο τρίμηνο του 2010, που θα δημοσιευθούν την Τετάρτη, δείχνουν πως η ανάκαμψη είναι ισχνή και οι δαπάνες των νοικοκυριών-κύριος μοχλός της γαλλικής οικονομίας-είναι πεσμένες.
πηγή: ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια: