Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

Απεργιακό κύμα

Το απεργιακό κύμα κατά των οικονομικών μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση κορυφώνεται σήμερα Τετάρτη με την κοινή απεργία ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ.
«Για την κρίση που πλήττει τη χώρα μας δε φταίνε οι εργαζόμενοι, όπου κι αν εργάζονται, αλλά οι κυβερνήσεις που με τις επιλογές και παραλείψεις τους έφεραν τη χώρα σ’ αυτό το τέλμα. Ζητάμε να ανακληθούν τα αντιλαϊκά μέτρα που πλήττουν όλους τους εργαζόμενους και υποβαθμίζουν το βιοτικό επίπεδο και τη ζωή μας»
απεργεί για δεύτερη ημέρα ο δημόσιος τομέας, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές και το ΕΚΑΒ. Επίσης, 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει η ΟΤΟΕ (εργαζόμενοι στις τράπεζες), η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).
Επίσης, λόγω της απεργίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας, σήμερα υπάρχουν δεκάδες ματαιώσεις πτήσεις και στο πρόγραμμα.
Ακόμη, απεργούν οι μηχανικοί, οι δημοσιογράφοι σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό.
Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς απεργούν από την αρχή της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα έως το τέλος της βάρδιας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Τετάρτης.
Κλειστά θα είναι την Τετάρτη τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις, καθώς στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν η ΓΣΒΕΕ (βιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι).
Κλειστός θα είναι ο εναέριος χώρος της χώρας από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα γίνει στο Πεδίον του Αρεως στις 11 το πρωί.
Το Ε.Υ.Κ. Καβάλας κάλεσε τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην πλατία στο "ΑΓΛΜΑ του ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ" στις 11,00 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: