Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010

«Κοινωνικά άδικα μέτρα» «Θα οδηγηθούμε στην κοινωνική εξαθλίωση»

ΓΣΕΕ: «Κοινωνικά άδικα μέτρα»Για τα πλέον κοινωνικά άδικα και σκληρά μέτρα της σύγχρονης ιστορίας της χώρας, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, επισημαίνοντας πως τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, δεν είναι μόνο κοινωνικά άδικα αλλά και οικονομικά υφεσιακά.
Οι φτωχοί, οι άνεργοι, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν το μάρμαρο. Δεν ακούσαμε να καλούνται να πληρώνουν αυτοί που τόσα χρόνια ενθυλάκωναν τον πλούτο του ελληνικού λαού και λεηλατούσαν την οικονομία. Δεν ακούσαμε τίποτα για τους έχοντες και κατέχοντες. Αντιθέτως τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα παραδίδονται βορά στις ορέξεις τους», ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και τόνισε πως ήρθε η ώρα για έντονους κοινωνικούς αγώνες, με αφετηρία την 5η Μαΐου.
«Είναι αδιανόητο αυτοί που έκλεψαν, που λεηλάτησαν αυτή τη χώρα να πίνουν στην υγειά των κορόιδων. Επιτέλους να κινηθούν οι διαδικασίες, να αλλάξουν οι νόμοι περί ευθύνης υπουργών και οι υπεύθυνοι να βρεθούν στη φυλακή», τόνισε ο κ. Παναγόπουλος.
ΑΔΕΔΥ: «Θα οδηγηθούμε στην κοινωνική εξαθλίωση»
«Πράγματι έχουμε ιστορικές αλλαγές με μέτρα και πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση της κοινωνίας», υπογραμμίζει η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της και προσθέτει ότι «όταν η κοινωνία διαλύεται, όταν ο πολίτης οδηγείται όλο και περισσότερο σε μεγαλύτερη φτώχεια και την τελική οικονομική του εξαθλίωση, κανένα μέλλον δεν είναι ευοίωνο δεν δημιουργεί αυτή η πολιτική».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η κρίση πράγματι θα είναι μια ευκαιρία για να την εκμεταλλευτούν οι έχοντες και κατέχοντες, οι επιχειρήσεις, οι τράπεζες, οι κερδοσκόποι και οι εκβιαστές των αγορών. Κατά την ΑΔΕΔΥ ισχύει το ρητό ''οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Οι φτωχοί φτωχότεροι".
Επί της ουσίας των μέτρων, παρατηρεί ότι «σήμερα η κυβέρνηση προχώρησε στην τυπική ανακοίνωση της χρεοκοπίας της ζωής των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων».
Τονίζει μάλιστα ότι «όσο οι πραγματικοί υπαίτιοι παραμένουν στο απυροβόλητο, η κοινωνία θα μετατρέπεται σε ηφαίστειο» και προειδοποιεί για ενίσχυση των κινητοποιήσεων.
«Όλοι και όλες δίνουμε τις καλύτερες δυνάμεις μας στις μεγάλες μάχες που απαιτούνται για να προστατεύσουμε την ζωή μας, να ανοίξουμε δρόμο με αξιοπρέπεια και δικαιώματα για τα παιδιά μας, τους νέους. Βγαίνουμε στο δρόμο, διαδηλώνουμε, απεργούμε. Μπορούμε τώρα και άμεσα να σταματήσουμε την κατρακύλα, να μην περάσουν τα αντιλαϊκά, εισπρακτικά, αντικοινωνικά μέτρα. Όλοι την Τετάρτη στην απεργία. Όλοι στη συγκέντρωση στο πεδίο του Άρεως», καταλήγει η ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: