Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

512 έλεγχοι ντόπινγκ στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Η FIFA έχει υπογράψει το νέο κώδικα ντόπινγκ του παγκόσμιου οργανισμού κατά της φαρμακοδιέγερσης (WADA) και συμφώνησε όπως οι ελεγκτές να γνωρίζουν για μια ώρα κάθε ημέρα που μπορούν να εντοπίσουν τους παίκτες.
Επίσης η FIFA πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα υποβάλει σε έλεγχο ντόπινγκ οκτώ παίκτες από κάθε μια από τις 32 ομάδες που συμμετέχουν στην τελική φάση. Εξ άλλου κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, μετά από κάθε αγώνα θα περνούν από ντόπινγκ κοντρόλ δύο παίκτες από κάθε ομάδα. Συνολικά θα διεξαχθούν 512 έλεγχοι.
Στο μεταξύ ο Τόμας Μίλερ είχε ένα ατύχημα με το ποδήλατο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να του τοποθετηθούν ράμματα στο πηγούνι. Ο επιθετικός της Μπάγερν ενσωματώθηκε στην αποστολή της Γερμανίας την Τρίτη, καθώς το περασμένο Σάββατο αγωνίστηκε με τους Βαυαρούς στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.
Σε αιφνιδιαστικό έλεγχο ντόπινγκ υποβλήθηκαν σήμερα 14 παίκτες της Εθνικής Γερμανίας στο προπονητικό κέντρο τoυ Έπαν στη βόρειο Ιταλία, όπου και προετοιμάζεται η ομάδα για το Μουντιάλ. Τον έλεγχο πραγματοποίησαν ελεγκτές του εθνικού οργανισμού κατά του ντόπινγκ και σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία δεν θα ανακοινωθούν τα ονόματα των ποδοσφαιριστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: