Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010

Δολιοφθορά με 30 νεκρούς από τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στην Ινδία

Τουλάχιστον 30 νεκροί και πολλοί άλλοι τραυματίες είναι ο απολογισμός από τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στην οποία έγινε έκρηξη και στη συνέχεια συγκρούσθηκε με εμπορικό τρένο, στην ανατολική Ινδία.
Οι αρχές κάνουν λόγο για 15 νεκρούς, αλλά από νοσοκομειακή πηγή έγινε γνωστό ότι τα θύματα είναι πολύ περισσότερα. Συγκεκριμένα η πηγή ανέφερε ότι σε νοσοκομείο της περιοχής έχουν μεταφερθεί 30 νεκροί και πολλοί τραυματίες.
Αξιωματούχος της κυβέρνησης της Βεγκάλης, όπου έγινε το δυστύχημα, ανέφερε ότι 13 βαγόνια της επιβατηγής αμαξοστοιχίας, που εκτελούσε δρομολόγιο προς τη Μουμπάι, εκτροχιάσθηκαν μετά την έκρηξη. Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι περίπου 100 επιβάτες παραμένουν παγιδευμένοι στα βαγόνια που εκτροχιάσθηκαν και δεν έχουν απεγκλωβιστεί.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο των σιδηροδρόμων το δυστύχημα πρόκειται για δολιοφθορά διότι πριν από τον εκτροχιασμό και τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, έγινε έκρηξη στο επιβατικό τρένο.
Οι μαοϊστές αντάρτες, που έχουν κάνει επιθέσεις σε αστυνομικούς, σε κυβερνητικά κτήρια και σε δίκτυα υποδομών, έχουν εντείνει τη δράση τους το τελευταίο διάστημα, σε αντίποινα για την εκστρατεία που έχουν ξεκινήσει οι κυβερνητικές δυνάμεις με στόχο την εκδίωξή τους από βάσεις που διατηρούν στη ζούγκλα.
πηγή:ΣΚΑΪ

1 σχόλιο:

Chrisgio είπε...

Καλησπέρα Δημήτρη
Έκανα μια βόλτα από τα μέρη σου. Καιρό έχουμε να τα πούμε.
Έφτιαξα BANNER και αν θες πρόσθεσέ το.
Εγώ ήδη το δικό σου το έβαλα.