Σάββατο, 22 Μαΐου 2010

Μετά 11 χρόνια επιστρέφουν τα "φρουτάκια"

Νομοσχέδιο με είκοσι δύο άρθρα εισάγει η κυβέρνηση για την επιστροφή 50.000 τερματικών μηχανών, βιντεολόττο με σκοπό την είσπραξη 550 εκατ .ευρώ και ετήσιο τζίρο 3,5 δις.
Μετά την απόσυρση των μηχανών τζόγου το 1999 , τα περίφημα φρουτάκια επανέρχονται έντεκα χρόνια μετά, στους χώρους από τους οποίους είχαν απομακρυνθεί (καφενεία, λέσχες, καταστήματα ψιλικών, ακόμη και ταβέρνες) καθώς είχαν θεωρηθεί κοινωνική μάστιγα λόγω των μεγάλων ποσών που παίζονταν από καθημερινούς ανθρώπους. Μάλιστα ο θόρυβος που είχε προκληθεί από περιπτώσεις αυτοκτονιών, ήταν ο κρίσιμος παράγοντας που οδήγησε την κυβέρνηση Σημίτη στην απόσυρσή τους.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, στο νέο νομοσχέδιο προβλέπεται η τοποθέτηση 50.000 τερματικών μηχανών σε όλη την Ελλάδα, δηλαδή ένα ανά 250 κατοίκους και την εγκατάστασή τους ακόμη και σε πλοία που εκτελούν δρομολόγια στο εσωτερικό.
Μεταξύ άλλων, σκοπός του νομοσχεδίου είναι να διατηρηθεί σε ελεγχόμενο επίπεδο η συμμετοχή των πολιτών στα τυχερά και στα ψυχαγωγικά τεχνικά παίγνια και να διασφαλιστεί ότι τα παίγνια δεν γίνονται αντικείμενο αισχροκέρδειας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο διαγωνισμός για την ανάθεση της λειτουργίας των μηχανημάτων "φωτογραφίζει" τον ΟΠΑΠ και τον βασικό του προμηθευτή στα συστήματα διαχείρισης τέτοιων συστημάτων, την Intralot του Σ. Κόκαλλη , η οποία επιδιώκει τη σύμβαση για την πλατφόρμα που θα "τρέξει" το σύστημα, δεδομένης και της μακροχρόνιας συνεργασίας του ημικρατικού ΟΠΑΠ με την Intralot.

Δεν υπάρχουν σχόλια: