Σάββατο, 8 Μαΐου 2010

Ο καιρό σήμερα Σάββατο 08-05-2010

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Καλύτερες καιρικά συνθήκες στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.
Πιο αναλυτικά:
Ήπειρος: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση. Άνεμοι αρχικά από ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Β μέτριους και θερμοκρασία από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι σημαντικότερα στην δυτική και κεντρική Μακεδονία ενώ μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση. Άνεμοι αρχικά από ΑΝΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Β μέτριους και θερμοκρασία από 07 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Θράκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι αρχικά από ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ ασθενείς και τοπικά στο Θρακικό έως μέτριους και θερμοκρασία από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση. Άνεμοι αρχικά από Α διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΑ μέτριους και θερμοκρασία από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Ιόνιο: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες νωρίς το πρωί. Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι αρχικά από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Β με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Στερεά Ελλάδα: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα επικεντρώνονται κυρίως στην δυτική και κεντρική Στερεά. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός μετά το μεσημέρι. Άνεμοι αρχικά από ΑΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά.
Πελοπόννησος: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και ενδέχεται να σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στην βόρεια Πελοπόννησο. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός μετά το μεσημέρι. Άνεμοι αρχικά από ΑΝΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην βορειοανατολική Πελοπόννησο.
Ανατολικό Αιγαίο: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν στα βορειότερα τμήματα και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από Α διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΑΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΑΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Κρήτη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από Α διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Δωδεκάννησα. Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός μετά το μεσημέρι. Άνεμοι αρχικά από ΑΝΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός μετά το μεσημέρι. Άνεμοι αρχικά από ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Β με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: