Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010

Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα

Στην αποκάλυψη ότι ο 35χρονος Λάμπρος Φούντας, που έπεσε νεκρός σε ένοπλη συμπλοκή με την αστυνομία στη Δάφνη, ανήκε στον Επαναστατικό Αγώνα, προχώρησαν σήμερα τα μέλη της οργάνωσης.
Με επιστολή τους, ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη για συμμετοχή τους στον Επαναστατικό Αγώνα, δηλώνοντας μάλιστα περήφανοι για την οργάνωσή τους.
Η επιστολή του Νίκου Μαζιώτη, Παναγιώτας Ρούπα και Κώστα Γουρνά, αρχίζει με αυτό τον τρόπο:
"Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα. Δηλώνουμε πως ο Λάμπρος Φούντας που έπεσε νεκρός στη Δάφνη στις 10 Μαρτίου του 2010 ύστερα από μάχη με τους μπάτσους, συμμετείχε επίσης στην Επαναστατικό Αγώνα.... Δηλώνουμε επίσης πως είμαστε πολύ περήφανοι για την οργάνωσή μας, τον Επαναστατικό Αγώνα, είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας, για κάθε στιγμή της πολιτικής δράσης μας. Είμαστε περήφανοι για το σύντροφο Φούντα, τον οποίο τιμούμε και θα τιμούμε για πάντα”.
Και οι τρεις κατηγορούμενοι, αρνήθηκαν να απολογηθούν στον Ανακριτή χαρακτηρίζοντας τη δίωξή τους πολιτική. Μάλιστα ο συνήγορος του Νίκου Μαζιώτη, Σπύρος Φυτράκης, είχε δηλώσει στις 12 Απριλίου κατά την προσαγωγή του στον Ανακριτή, ότι εναντίον του κατηγορούμενου, δεν υπήρχαν στοιχεία για να στοιχειοθετηθεί κατηγορία. Τώρα με την επιστολή αυτή προκύπτουν νέα δεδομένα.
Στην επιστολή τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα αναφέρουν ότι "όσο κι αν πιστεύουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί ότι φυλακίζοντας μας θα ξεμπερδέψουν πολιτικά με εμάς κάνουν λάθος. Είτε έξω είτε μέσα από τις φυλακές ο αγώνας που για εμάς είναι ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας θα συνεχιστεί(...) όσο είμαστε ζωντανοί, όσο ζούμε και αναπνέουμε θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δημιουργήσουμε προβλήματα στα αντικοινωνικά και εγκληματικά τους σχέδια".
Παράλληλα, μεγάλο τμήμα της επιστολής αναφέρεται στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις οι οποίες αποτελούν "Μοναδική ευκαιρία για να ξηλώσουν οριστικά και ταχύτατα όλα τα κοινωνικά κεκτημένα και κατακτήσεις να ιδιωτικοποιήσουν ασφάλιση υγεία, να μειώσουν οριστικά το εργασιακό κόστος να μετατρέψουν την Ελλάδα σε ένα παράδεισο εκμετάλλευσης για το κεφάλαιο, με άφθονο πάμφθηνο εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα".
Ακολουθεί αναφορά των τριών στις ενέργειες του Επαναστατικού Αγώνα για τις οποίες υποστηρίζουν ότι επιδοκιμάστηκαν από την πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας : "Μήπως πρόκειται για ενέργεια τρομοκράτησης της κοινωνίας η επίθεση εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ;"
Τα μέλη της οργάνωσης δεν διστάζουν ακόμα και μέσα από τη φυλακή να τρομοκρατούν την πολιτική και οικονομική εξουσία, προτρέποντας μάλιστα τους προσκείμενους του χώρου της ένοπλης βίας να συνεχίσουν τη δράση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: